Discurs d’explicació de vot com a portaveu del Grup Municipal Socialista en l’elecció de Josep Fèlix Ballesteros com a Alcalde de Tarragona

Govern Ballesteros 2015

Benvolguts consellers i conselleres, autoritats, familiars, veïns i veïnes…

Primer de tot m’agradaria felicitar a tots els nous regidors i regidores que avui s’incorporen a aquest consistori.

Els tarragonins i tarragonines van expressar el passat 24 de maig la seva voluntat: un ajuntament lliure de majories absolutes, on no predomini cap simetria aritmètica i on cap de les forces polítiques pugui imposar unilateralment les seves decisions sense la conformitat de la resta.

Aquest és el mandat dels ciutadans i ciutadanes i no altre. Un desig de diversitat, que en cap cas s’hauria d’entendre per intransigència, perquè les victòries polítiques estan reservades a la conciliació i la flexibilitat.

Des del grup municipal socialista abracem la pluralitat exigida per la ciutadania i recollim el mandat que se’n deriva: descobrir els punts de trobada per assolir el que reclama la nostra estimada ciutat.

De fet, no és quelcom nou. Els i les socialistes, amb Josep Fèlix Ballesteros al capdavant, hem governat sempre amb aquesta filosofia, la dels consensos i el diàleg. I ho hem fet amb un alcalde pròxim, honest, amb la capacitat de lideratge necessari per afrontar els reptes que té una gran capital com Tarragona, un alcalde que destaca per la seva humilitat i respecte profund a les persones.

Aquesta manera de fer, ha permès tirar endavant i prioritzar mesures de polítiques socials que ens han situat com a una de les 8 ciutats espanyoles amb valors mínims en el seu índex de vulnerabilitat davant la crisi.

També ens ha ajudat a impulsar un marc normatiu més estable, amb el Pla General Urbanístic (el POUM) com a principal exponent, així com generar major creixement econòmic i foment de l’ocupació. En aquest sentit permetin una altra dada, Segons l’informe de l’Anuari de la Caixa, Tarragona que és la setena ciutat en demografia a Catalunya, és la segona en dinamisme econòmic.

Tot això emparant-se en criteris de bon govern i transparència. És per això que hem rebut el Segell Infoparticipa de la UAB amb una puntuació del 100%, i també tenim la màxima distinció del l’Índex de Transparència d’Ajuntaments, que anualment elabora la Transparency International España. Faig especial incidència en aquestes dades perquè són avaluacions externes, fetes per institucions o organismes totalment neutrals en les valoracions.

Queda molt per fer i des del Grup Municipal Socialista iniciem el mandat amb l’objectiu de poder complir amb les línies principals del nostre programa, especialment les que tenen a veure amb mantenir l’esforç pressupostari en ajuts d’urgència i atenció social; o bé les que busquen generar noves oportunitats als joves, els autònoms i les persones aturades. La cultura, l’educació, la seguretat i un espai públic de qualitat seran altres dels eixos que treballarem amb accions concretes que tindran al centre especialment les persones.

Així mateix treballarem per desenvolupar el Pla General, vertebrar la ciutat i obrir-la al mar, cuidar el nostre patrimoni històric i ambiental i consolidar projectes com Tabacalera com a gran espai cultural, Farem dels Jocs Mediterranis la gran oportunitat de projecció, generació de riquesa i posicionament de ciutat amb un llegat que ja comencem a apreciar amb generació de llocs de treball concrets. Avui, això ja està passant, el moviment de terres ja és un exemple.

Alhora serem inflexibles a l’hora de reivindicar a la resta d’administracions que compleixin els seus compromisos, i també demanarem l’abolició la Llei de Reforma dels Governs locals i la millora del finançament dels ajuntaments.

Per tant, perseverarem en les polítiques socials i culturals i en impulsar mesures de reactivació econòmica com la necessària custòdia de la igualtat d’oportunitats. I governarem mantenint una conducta que es regeixi pel deure de servei públic, amb una política obedient a principis universals i de consciència.

Continuarem practicant la proximitat i estimulant la participació. Seguirem donant les explicacions necessàries de les raons que motiven les decisions de l’administració. En definitiva, romandrem exposant-nos a l’examen continu dels nostres conciutadans i conciutadanes i promovent una ciutadania informada i responsable.

Aquest és el projecte de Josep Fèlix Ballesteros que secunda el grup municipal socialista. I ningú millor que Josep Fèlix Ballesteros per defensar-lo i liderar una legislatura on els consensos i la cordialitat seran necessaris per a la governabilitat.

Aquesta també és l’explicació i el sentit de l’ampli suport electoral al nostre projecte, que inclou, estem segurs, la ferotge defensa que ha fet l’alcalde Ballesters dels interessos de Tarragona i els seus habitants.

Enhorabona a tots els regidors

Felicitats alcalde

I visca Tarragona!

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales