>Deu reflexions sobre la llei de vegueries

>

  1. La unitat de la societat civil i l’Ajuntament en defensa de Tarragona ha estat modèlica. Que milers de persones surtin un 30 de desembre al carrer, és un fet sense precedents i que demostra un fort malestar que, com a mínim, s’ha d’escoltar amb respecte.
  2. Llegeixo que el Conseller de Governació, el sr. Ausàs, es va reunir amb els consellers comarcals del Baix Camp abans de publicar la proposta de llei territorial. Per què ho va fer només allà?
  3. La manca de tacte del conseller Ausàs també deixa molt que desitjar quan diu que només ha rebut “11 al.legacions”. Ell pot dir 11, però només cal mirar el registre de la Generalitat per veure que són 5.044. Crec que s’ho podia haver estalviat i evitar afegir més tensió al tema
  4. Em sorprén el darrer article del professor Oliveres al diari de Tarragona del 10 de gener. Diu que “Camp” s’utilitza per economia de paraules. Sincerament, en un país en que ens estem barallant per mantenir la paraula “nació” a l’Estatut i no acceptem ni eufemismes ni eliminacions, justificar que les paraules no són importants i que se’n pot prescindir per “economia de paraules” em sopren.
  5. Ponç Mascaró explica a l’article “Una estranya tramitació” (diari de Tarragona, 27 de desembre) la seva preocupació en com s’ha dut a terme tot el procés d’aquesta llei fins ara, que deixa molt que desitjar. A veure si es pot reconduir…que és el que tots voldríem.
  6. Tinc un gran respecte per tot els municipis veïns, i també per Reus, ciutat que admiro en moltes coses. I per aquest motiu em molesta que es barregin debats que no tenen res a veure, una cosa són cols i una altra patates.
  7. Espero que, com diu el President Montilla, la tramitació de la llei es dugui a terme quan s’hagin treballat els consensos necessaris.
  8. Em va encantar la intervenció de Joan Martí el dia 30 de desembre, va ser molt aclaridora sobre les raons de Tarragona.
  9. M’agrada parlar des dels arguments i la raó
  10. Crec que aquest tema encara va per llarg…lamentablement

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales