>Democràcia d’opinió?

>

Escolto a Gabriel Colomer, director del Centre d’Estudis d’Opinió, en una interessant xerrada al post grau de l’Escola Xavier Soto, de Lideratge i Gestió Política. Gabriel introdueix un concepte que em dóna peu a la reflexió: la democràcia d’opinió.
Existeix (diu) la democràcia representativa, i també es podria acceptar que tenim algunes dossis de democràcia participativa. Però és evident que en els darrers anys ha nascut un nou tipus de democràcia a Espanya: la democràcia d’opinió. Els mitjans de comunicació esdevenen actors polítics. Alguns, com El Mundo o la Cope per citar exemples directes, incideixen i participen directament fins i tot en el procés d’elecció d’un líder polític en un partit concret.
Hi ha decisions polítiques que vénen determinades per aquests nous actors, els mitjans o els opinadors o els denominats líders d’opinió. Les regles es modifiquen respecte a la democràcia clàssica. I aquest fet genera nous escenaris. Tot plegat altament interessant.

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales

One thought on “>Democràcia d’opinió?

  1. Anonymous says:

    >Interessant com aquests actors anònims que ha lluitat i lliuten per arribar a petites grans victòries com que el SUPREM avali (notícia del 14 de juny) que no es financiïn amb fons públics els col·legis sexistes.

    Anem -a pos a poc- superant discriminacions intolerables.

    Andreu Lascorz

Comments are closed.