>Dels Jocs del Mediterrani i dels parquings disuasoris

>

Avui ha estat un dia important perquè l’alcalde Ballesteros ha presentat la creació de 802 noves places d’aparcament dissuasiu a la perifèria en quatre pàrquings, que començaran a funcionar abans de l’estiu. En concret, estaran situats al costat de Parc Central, als terrenys de l’antiga Sofrera Pallarès, al costat del cementiri i a la zona de Joan XXIII. Els dos darrers seran totalment gratuïts. En canvi, aparcar als pàrquings de Parc Central i la Sofrera costarà el preu simbòlic d’un euro al dia, amb l’objectiu de facilitar la rotació de vehicles. Els quatre solars han estat cedits gratuïtament al consistori, que invertirà 393 mil euros en el seu condicionament.
L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha explicat que els nous aparcaments estaran ben connectats amb el centre a través dels autobusos municipals, que no hauran de modificar ni ampliar el seu recorregut. Amb la posada en marxa dels nous espais, Tarragona comptarà amb 1.150 places d’aparcament dissuasiu a la perifèria de la ciutat.
És una molt bona noticia que permetrà millorar la mobilitat de la ciutat.
La segona noticia del dia ha estat la sorprenent roda de premsa que ha fet Alejandro Fernández, del PP, i Joan Aregio, de CiU, per criticar la candidatura dels Jocs del Mediterrani 2017. Ambdós han quedat fora, s’han autoexclòs. He fet declaracions al respecte en nom del Govern. Les adjunto a continuació:
En relació a les manifestacions fetes en roda de premsa pels portaveus del PP i CIU Alejandro Fernández i Joan Aregio sobre la Candidatura de Tarragona als XVIII Jocs del Mediterrani de 2017, la portaveu de l’equip de govern de l’Ajuntament de Tarragona vol manifestar que:

La candidatura és un projecte fonamental pel present i futur de la ciutat ja que aportarà importants beneficis econòmics i socials i serà una impuls per a la promoció de l’esport a la ciutat.

Resulta irresponsable que els grups municipals de CIU i PP utilitzin aquest projecte com a element d’erosió, ja que es tracta d’un projecte de ciutat, que suma voluntats i que hauria d’estar per damunt de batalles polítiques.

Cal recordar que el Parlament de Catalunya va donar el seu suport per unanimitat a la candidatura de Tarragona. Per tant, resulta increïble que els representants locals de Convergència i Unió i Partit Popular busquin trencar aquest consens amb objectius partidistes i exercint una oposició de baixa volada.

Amb aquestes actituds, el senyor Fernàndez i el senyor Aregio, s’estan convertint en els millors aliats de les candidatures competidores amb Tarragona per aquest projecte. La ciutadania no entendrà que els grups municipals de CIU i PP juguin a favor de les altres candidatures.

La tasca realitzada fins ara per l’Associació per a la Promoció de la Candidatura de Tarragona als XVIII Jocs Mediterranis de 2017 ha comptat amb el suport i reconeixement del COE des dels seus inicis i s’està realitzant amb un ampli consens ciutadà.

El govern de Tarragona demana als representants dels grups municipals de CIU i PP que segueixin l’exemple dels representants dels seus partits a Catalunya i treballin per assolir el consens per un projecte tan important per Tarragona i per Catalunya.

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales

One thought on “>Dels Jocs del Mediterrani i dels parquings disuasoris

  1. Anonymous says:

    >Els aparcaments disuasoris, son pels de fora ciutat, que son els que tindrien que pagar els parkings construits, els ciutadans de Tarragona, si trovesim buits els que ocupen els que venen de for, en trindriem prou.

Comments are closed.