>Del POUM, de la Rambla Nova i de feina feta

>

 1. Punt i final al pim, pam, POUM. Ayer es va aprobar en comissió informativa la proposta de revisió del Pla general d’ordenació Urbana Municipal (POUM) de Tarragona que anirà a plenari per el seu vist-i-plau inicial divendres vinent, 21 de novembre. El document ha estat producte d’una feina molt feixuga de reconstrucció de model de ciutat, de recuperació de confiança de molts ciutadans i de planificació responsable per definir quins creixements de futur volem.
 2. Continua la millora de les piscines municipals. La Junta de Govern de l’Ajuntament de Tarragona també va aprobar ahir l’adjudicació de l’equipament pels gimnasos de les piscines municipals. El cert és que el procés de millora d’aquests equipaments ha estat constant en el darrer any i mig. La gestió ha passat al Patronat Municipal d’Esports i el regidor José Cosano ha posat en marxa mesures tant importants com unificar els carnets (perquè tots els ciutadans-socis puguin utilitzar els diferents equipaments i no el seu de zona), incrementar els activitats dirigies i crear les zones d’spa. Ara s’afegeixen els gimnasos, que s’inauguraran el gener amb maquinàri molt modern, i s’hi sumarà la llum a les pistes de padel, que tampoc no estava prevista amb l’equip anterior.
 3. Adjudicació de les obres de restauració del Pont del Diable. Així mateix, ahir es va aprobar a Govern l’adjudicació per gairébé dos milions d’euros (amb IVA inclós) de la restauració del Pont del Diable que serà un impuls definitiu a aquest important monument. La consolidació dels carreus, l’eliminació de les herbes i refer una restauració anterior feta fa molts anys i que on va ser massa adequada són alguns dels treballs previstos. M’agrada el Pont del Diable i el seu entorn, el cert és que és altament recomanable. Des de l’àrea de Medi Ambient s’han fet uns itineraris per caminar per la zona que resulten engrescadors, sobretot un que permet descobrir les plantes aromàtiques del bosc. Serà a més un espai destacat a l’anella verda.
 4. Protocol per afrontar la violència de génere. El dia 25 és el dia de la violència de génere. Ahir vam aprobar un protocol d’actuació per posar d’acord totes les institucions, organitzacions judicials i sanitàries i estaments que actuem en cas de detectar una víctima de violència de génere. Ara fa un any que l’Ajuntament de Tarragona va aprobar l’ordenança per fer un minut de silenci cada cop que hi ha una víctima mortal a Catalunya (com a mesura de pedagogia social sobre la lacra que significa aquest tema). Ja en portem set dones mores des d’aleshores.
 5. De la Rambla Nova i de peticions que no entenc. Segueixo sense entendre perquè la Cambra de Comerç de Tarragona insisteix en voler fer planificació urbanística a la ciutat. Són respectables totes les opinions, però un cop donades (i em refereixo a la petició per peatonalizar el tram final de la Rambla Nova feta pel president de la Cambra sr. Abelló) cada institució ha de jugar el seu paper, i el de la Cambra de Comerç no és la planificació urbanística i per tant és un tema en el que hauria de respectar l’autonomia municipal. És per això que ahir em van sorprendre les declaracions del sr. Abelló tornant a reclamar aquesta actuació i en qualsevol cas si la cambra vol entrar en qüestions urbanístiques, potser hauria de fer-ho amb el mateix criteri a tots els municipis i no em consta que això sigui així. El cert és ho entenc…n’hauré de parlar amb ell quan el trobi.

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales

One thought on “>Del POUM, de la Rambla Nova i de feina feta

 1. Apa Noi says:

  >MIRA LO PEATONALITZAR EL TRAM FINAL DE LA RAMBLO NOVE, ES POT DICUTIR

  PERO LO DEL MERCADET ES IMPRESENTABLE, IXO NO TE DISCUSIÓ

  FORA EL MERCADET DE LA RAMBLA NOVA, JA

  SALUT

Comments are closed.