De responsables i de responsabilitats

L’Ajuntament de Tarragona ja té pressupostos municipals. De fet fa una setmana que els té. La situació és complexa i calia aprovar el full de ruta econòmic del govern municipal per poder seguir endavant, malgrat les dificultats. El Govern va presentar la seva proposta, i els grups de l’oposició van adoptar tres posicionaments. El que per mi és coherent, l’abstenció crítica del Partit Popular, el que políticament era previsible, el vot en contra del ICV per intentar aliniar el govern socialista amb els populars, i el que responsablement resulta increïble, el bloqueig sense arguments d’una CiU que navega amb un afany de desgastar l’alcalde Ballesteros sense pensar que a qui perjudica és a Tarragona. O millor dit, als ciutadans i ciutadanes de Tarragona.

La responsabilitat és una característica necessària per a qui, en política, anteposa el bé col.lectiu als interessos personals o partides. És la qualitat de responsable, que a la vegada és qui possa cura i atenció al que fa i decideix. Són temps convulsos, amb dificultats per molta gent i amb la necessitat que des de les administracions públiques ens prenguem la nostra tasca com la defensa prioritària dels interessos comuns. La ciutadania vol que tirem endavant la ciutat, que solucionem els seus problemes en la mesura del possible i que siguem ferms i forts malgrat les dificultats. En això estem. En això està l’alcalde Ballesteros i la resta de tots nosaltres, el seu equip.

I parlant de responsabilitat, en un altre ordre, en aquest cas m’ho ha semblat molt poc l’arquebisbe de Tarragona en les seves declaracions avui a TV3, on ha qualificat de “comportament inadequat” la homosexualitat i on ha comentat que el paper de la dona és cuidar més al seu marit. Tinc molt de respecte per l’arquebisbe, a nivell personal, des de la més absoluta distància confensional. Tot i això, he de dir que avui m’ha sapigut molt de greu el seu to i el contingut de l’entrevista. Crec que ha ofés molta gent i que ha traspassat una línia perillosa que no ajuda en res a la convivència i a construir una societat diversa des del respecte. Confio en que rectifiqui i que sigui responsable.

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales