>De la primera televisió pública a Tarragona, congelació del preu de l’aigua i deures fets en educació

>

Avui, a les 20.00 h, el canal TAC-12, la primera televisió pública de Tarragona, encendrà les seves emissions. A partir d’avui, i a través del receptor de TDT, podreu seguir els principals esdeveniments socials i culturals del Tarragonès, Alt Camp i Conca de Barberà a través d’una televisió rigorosa, plural, de proximitat, de qualitat i que té molt clar que la seva forma de funcionament es basa en el consens i en la vocació de servei públic.
El dia és, doncs, intens en esdeveniments, també ha començat el curs. En aquest sentit us recomano la lectura de l’article que el regidor Joan Sanahujas ha publicat al diari gratuït Més Tarragona. En resum ens recorda que l’Ajuntament de Tarragona ha fet els deures en educació. Que no hem estalviat esforços, aquests mesos d’estiu, per fer possible que quan els nens i nenes entrin a classe es trobin amb les millors instal·lacions possibles. Tenim més places i menys mòduls prefabricats. I s’ha dut a terme un esforç realment molt destacat en retallar distàncies entre la demanda de places d’escoles bressol que hi ha i la oferta que ens vam trobar ara fa dos anys. Fruït d’aquest esforç, aquest curs escolar obre les seves portes la llar d’infants: Cèsar August amb 94 places públiques i 30 places a d’altres llars sostingudes amb fons públics .
A l’octubre, d’aquí a poques setmanes, licitarem les obres per poder posar en servei noves llars d’infants públiques en breu (la de Sant Pere i Sant Pau, la de la Mora i la de Joan XXIII) i abans que acabi l’any també licitarem la de les Clarisses.
També s’ha ampliat la targeta de transport per a escolars fins a tercer d’ESO, és una mesura innovadora que molts altres ajuntaments ja estan implantant.
En tercer lloc, avui vull remarcar també que l’Ajuntament segueix treballant per ajudar a les famílies en aquests moments d’incertesa i dificultats econòmiques. En concret, avui s’ha previst aprovar la congelació del rebut de l’aigua en el tram dels clients que consumeixen menys de 44 hectòmetres cúbics al trimestre, que és el 88% del usuaris.
Seguim treballant.

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales