Construïm futur amb el Club dels Tarraconins

Article Publicat a Més Tarragona

Treballar el present a la vegada que planifiquem el futur, i fer-ho sumant energies, comptant amb tothom. Aquesta és la forma de fer de l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros per impulsar Tarragona amb un rumb clar. El Pla estratègic Tarragona 2022, aprovat dimecres passat després de la feina de més d’un centenar d’entitats i nombroses aportacions individuals, n’és un magnífic exemple. I també ho és un dels serveis municipals millor valorats del present mandat, el Club infantil dels Tarraconins, que compta actualment amb prop de 9.000 socis.

Per la seva activitat, pels resultats aconseguits, per l’acceptació ciutadana assolida podem afirmar que el Club dels Tarraconins s’ha convertit en una eina fonamental per construir la Tarragona del present i la ciutat del futur. Amb el club, treballem directament amb les famílies de la nostra ciutat valors com el civisme, la implicació amb la ciutat, el gust per la cultura, els hàbits saludables o el foment d’una ciutadania més activa i compromesa. Aquests valors fonamentals són els que ens permeten i ens permetran millorar Tarragona.

El Club dels Tarraconins està obert, sempre ho ha estat, a la implicació i la participació de tothom. Ha estat transversal dins del propi Ajuntament, amb experiències com la Targeta Escoltar Gratuïta amb la qual viatgen en transport públic 15.000 escolars sense pagar. I també, evidentment, a la recerca de sinèrgies amb l’àmbit privat. Ahir mateix el Club va participar a la bicicletada popular de Tarragona organitzada per Parc Central i dimecres es va signar el conveni amb la Fundació Caixa Tarragona per impulsar tallers saludables. El Club col·labora amb més de 100 empreses i entitats, sense les quals res no seria igual.

Esforç, full de ruta clar, proximitat, sentiment de ciutat. Són els elements fonamentals per seguir treballant en la línia encetada per l’alcalde Ballesteros. Cal afegir valentia i imaginació perquè precisament el club és un exemple evident de com impulsar des de l’Ajuntament polítiques innovadores que siguin efectives en una ciutat tan complexa com la nostra. Per endavant ens queden molts reptes i molt d’esforç per seguir millorant, tenim la força i tenim les ganes per continuar.

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales