>CiU perd els papers amb l’aigua i assegura que si a Barcelona pateixen talls, no és tan greu

>

Un partit que vol tenir un projecte de país, que aspira a governar la Generalitat no pot canviar el seu discurs d’una forma tan evident com ho està fent CiU en el tema de l’aigua. Avui, al plenari de Tarragona, el portaveu convergent, Joan Aregio, ha perdut totalment els papers i (amb un to crispat i molt enfadat) s’ha desmarcat totalment d’Artur Mas i de Joan Espadaler, dient que ell no segueix consignes. Per tant, Aregio ha assegurat que no està d’acord en portar aigües de pous de Tarragona a Barcelona. És més, ha afirmat que “SI A BARCELONA PATEIXEN TALLS, ESCOLTI, NO ES MORIRÀ NINGÚ”. Són declaracions molt greus i el senyor Mas hauria de dir si està d’acord o no amb el seu company i destacat líder de partit, el sr. Aregio.

En fi…seguin assistint a un espectacle lamentable i de manca de coherència dels dirigents tarragonins de CiU al respecte de la greu situació de sequera que pateix el país. El Govern de Tarragona serà responsable i col•laborarà en allò que el país necessiti, cedint de forma temporal aquelles concessions que ara no utilitzem i duent a terme anàlisis diaris per garantir que la quantitat i qualitat de l’aigua dels pous és la correcta en tot moment.

Així donc, serem solidaris amb Catalunya des de la garantia que no afectarà l’abastament dels ciutadans i ciutadanes de Tarragona. La sequera no és un problema de Barcelona, és un problema de país.

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales

10 thoughts on “>CiU perd els papers amb l’aigua i assegura que si a Barcelona pateixen talls, no és tan greu

 1. Oriol says:

  >Crec que no sou ni tu ni el teu partit els més indicats per parlar de descoordinació. La postura de CiU sobre l’aigua a Tarragona és clara, i sempre ha estat la mateixa, no volem que ens vengueu l’aigua a Barcelona, ja que nosaltres no ens hem de quedar sense aigua per culpa de que el teu partit, encara avui en dia estigui pensant que pot fer amb el tema de l’aigua, ja que polítiques sobre aquest tema, ben poques, i sense cap garantia de que a Tarragona no faltarà aigua.

  En segon lloc, el veritable espectacle lamentable és el vostre, estan a favor ara amb el transvasament del riu Ebre, quan fa tres anys anàveu al capdavant de les manifestacions en contra del mateix, això sí que és lamentable i trist, coherència política els que més sens dubte! A sobre, continueu pensant que la gent és estúpida i s’empassa totes les mentides que dieu, i sembla ser que ha arribat el moment on la gent potser es comença a donar compte d’algunes coses, no de totes, ja que manipular se us dóna molt bé.

  Suposo que també faràs memòria de que els diputats del PSC del parlament aquí han defensat sempre una cosa i a Madrid, s’han baixat sempre els pantalons i han votat el que PSOE els ha demanat, no estic dient que no ho puguin fer, però al menys aquí que no venguin una moto i després votin una altre cosa perquè el seu partit els obliga.

  Suposo que aquest escrit no el publicaràs com de costum fas amb molts altres, però només era i és la meva intenció fer-te arribar la meva opinió sobre aquest tema i sobre la vostra forma de treballar, la qual, encara que no estigui d’acord, respecto. Crec que de tant en tant quan es fan els coses malament es poden assumir, que tampoc passa res, i no sempre estan mentint davant fets que evidentment, no es poden manipular per fer veure una altre cosa.

  Espero que abans de tornar a remoure el tema de l’aigua tinguis present el que el teu partit està fent amb aquest tema, i sobretot, quan parlis de manca de coherència, pensa en el que feu vosaltres, que tindràs per fer més d’un post.

  Atentament,

  Oriol.

 2. happy says:

  >una petita pregunta… que no té res a veure amb el post d’avui… on és la font de la plaça de la font??
  misteriosament ha desaparegut i…. jo no me’n havia adonat¿?¿?¿?

 3. Alejandro Caballero Madrid says:

  >Oriol hablas de descoordinación, te refieres a la de CiU que Aregio dice una cosa en un Pleno y más otra diferente en un Pleno del Parlament. En cambio los socialistas defendemos lo mismo en todo el territorio.
  Dices que vuestra postura siempre ha sido la misma… pipipipipipipi!!!!!!!!!!!
  Hace unos años defendíais un trasvase permanente de agua del Ebro a la Comunidad Valenciana, y ahora algunos estáis a favor de llevar agua a Bcn y otros no queréis que se ceda el excedente de agua que desde el Ebro se trae a Tarragona, de forma temporal ante la situación de emergencia climática.
  Una de dos o con tu afirmación me quieres decir que vuestra postura sigue siendo la misma y por lo tanto seguís defendiendo el PHN o nos intentas engañar basándote en una supuesta pérdida de memoria.
  El agua no es tuya por lo tanto no “te la venden” el agua en un bien público cuya gestión es del Estado, y debe servir para abastecer a toda la población del Estado, siguiendo unos principios de sostenibilidad y de necesidad del consumo humano (no industrial, turístico o agrícola como suele pasar y quería eternizar el PHN que apoyasteis).
  Dices que te quedaras sin agua, hombre según los estudios y los técnicos a no ser que dejes de pagarla y te la corten, eso no ocurrirá.
  El PSC tiene muy claro que se tiene que hacer y por eso se están construyendo las desalinizadoras, por cierto una de ellas en Cunit, y esto permitirá tener agua de consumo humano, más barata que la de la mega obra faraónica que queréis hacer los “rodaneros” y que además tardaría 5 años en llevarse a cabo como mínimo.
  Y las garantías las han dado los técnicos y se ha reiterado que habrá análisis de la situación del agua de los Pozos a diario, que a no ti no te interese la respuesta o no le quieras dar validez, no significa que no lo sea.
  Por cierto a manipuladores no creo que nadie os gane, pues lo estáis haciendo con este tema, vendiendo que sois los grandes protectores, cuando antes estabais a favor de sacar el agua del Valle del Ebro, para llevarla a Marina d’Or.
  Hablas de Madrid, ya le habéis dicho a Jané que deje la vice-presidencia del congreso que tiene gracias a los socialistas… se ha vendido al mejor postor como siempre… si es que las cosas no cambian. Algo habrá a cambio, nadie da nada por nada, de momento ya nos debéis una a los Socialistas, esta me suena a presupuestos… ¿no? Esta es la defensa de Catalunya que hace CiU, llegar a Madrid y tirarse en brazos de Zapatero, pero claro que le queda si las negociaciones las lleva el Govern presidido por Montilla. Si quieres hacemos el listado de cosas aprobadas por CiU en Madrid, posiblemente te tires de los pelos…
  Ala sigue con la incoherencia.

 4. Begoña Floria says:

  >Oriol, l’Alejandro ja t’ha contestat prou adequadament als teus comentaris que, com veus, he publicat, no tinc costum de no fer-ho sempre que compleixin les mínimes normes de respecte pròpies del debat polític.
  Em sap greu dir-te que CiU si és un partit trasvassista, va votar el trasvàs de l’Ebre i ara vol netejar la seva consciència amb un posicionament que no entenc, sincerament.
  Ah, i baixar-se els pantalons vol dir el pacte del Magèstic? Votar amb el PP de la maneta durant anys?
  Company, no teniu arguments, em sap greu.

 5. Begoña Floria says:

  >Tema Font de la plaça: es va treure va un més, abans de setmana santa, per tal que puguessin passar les processons. És una antiga reivindicació de l’Associació de Cofraries de Setmana Santa i de la comissió del Seguici Popular.
  L’objectiu inicial era ubicar-la en el seu lloc original, però actualment ja és impossible perquè els serveis que hi ha sota la plaça ho impedeixen. Es col.locarà en un lateral igualment però just al costat de la cabina telefònica que hi ha a la sortida de l’aparcament.
  Espero haver donat resposta al teu dubte.

 6. Oriol says:

  >A veure alejandro, torno a repetir-ho ja que vec que ni tu ni la Bego heu entès el que he dit, i de veritat, m’agradaria que es quedés clar.
  Parlar de descoordinació us hauria de fer vergonya, porteu una legislatura sencera on a Catalunya el PSC votava una cosa i quan s’havia de votar a Madrid, votàveu el que us deia el PSOE, evidentment, tot lo contrari al que havíeu votat a Catalunya.
  Segona, no parleu de descoordinació quan us vau veure obligats a trencar el tripartit I perquè cadascun dels partits que el formava deia i pensava una cosa diferent, era un autèntic galliner i el vau haver de desfer, això és descoordinació, però és que amb el segon tripartit, amb el tema de l’aigua, torneu a tenir un company de govern que es manifesta contra el transvasament que vosaltres ara defenseu quan fa dos o tres anys, en canvi, els acompanyàveu a les manifestacions, això és descoordinació.

  També us vaig dir que la gent ja comença a conèixer la vostra forma de treballar, la manipulació en tota regla sobre qualsevol informació a la que tingueu accés, però no tothom s’ho creu tot.

  Partint de la base de que jo , personalment, mai he estat a favor del transvasament del riu Ebre, ni abans, ni ara, del que has de parlar és de que vosaltres, el PSOE, anàveu al capdavant de les manifestacions antitransvassament, donant suport a molta gent que va confiar en vosaltres, i que ara, per culpa de que ni PSC ni PSOE han fet res en polítiques d’aigua, teniu la poca vergonya de fer el transvasament el qual us ha fet guanyar mils de vots, i encara teniu la barra de dir que no és un transvasament.

  Aquí els únics que intenteu enganyar sou vosaltres, només cal recordar la xuleria amb la que ZP a un dels dos debats electorals amb Rajoy només li recordava que el PP havia donat suport al transvasament que finalment no s’havia fet, i en Zapatero va dir que ell mai el faria, doncs mira, la pèrdua de memòria i de vergonya potser la teniu vosaltres, ja que dos mesos després d’aquell debat ja tenim aprovat a Madrid el transvasament.

  I per últim dius que l’aigua no és meva, que és de tots, aleshores perquè estaves en contra del transvasament? Si el que es pretenia era fer arribar aigua a la gent, perquè no el defensàveu? No ho entenc, defenses l’aigua de tgna a bcn perquè ho ha posat en marxa el teu partit només?

  Els estudis dels que parles em semblen perfecte, però ni tu, ni jo, ni en Ballesteros ni els que fan els estudis poden preveure si plourà o no d’aquí X anys, i no es pot saber com poden estar els pous d’aquí X anys, és per això per el que no vull que ens vengueu l’aigua a Barcelona.

  I per cert, quan parles de diputats i senadors a Madrid i parles d’en Jané, perquè no ho fas de la diputada Luisa Lízárraga, la gran Diputada que en quatre anys de legislatura va fer 3 intervencions? Com treballeu pel territori, de veritat, gràcies.

  I ja per últim, Begoña, Ciu és un govern transvasista per defensar el que ara estàs defensat tu I el PSC I PSOE, però vosaltres no ho sou, visca les incongruències!

  Per cert, baixar-se els pantalons és anar de la mà a Madrid amb ERC i ICV per tenir grup propi? O és pactar amb el PP a Cunit? No ho sé, que trobes tu.

 7. ferran says:

  >Bego, CiU apoyava un travàs que en el seu dia va projectar en Borrell i la Narbona.
  Ara del que es tracta es de portar aigua a Barcelona, no?, pero d’on.
  Si es la del mini, s’ha de demanar a la gent del Ebre que es qui es va firmar la cessió del mini, ells son els que tenen “l’aixeta” moral. NO es llegitim que l’aigua que en varen cedir, si sobre no la tornem al lloc. Per tant d’aqui la negativa de CiU.

  Si es l’igua dels pous de Tarragona, hi ha un informe de l’ACA de la’ny 2006 on es manifesta que a la conca del Francolí ( un P.. no sé qué) no té exedents d’aigua, per tant dels pous no en sobra.
  Que Aregio no diu al mateix que en Mas, en que quedem som sectaris i defensem al que diu el Partit o el que interesa a la gent que ens representa. Crec que molts Tarragonins prefereixen que s’els defensi, siguin del partit que siguin.
  I no tens vergonya de estar a favor de la interconexio, quan hi ha documents signats pel PSC dien que rebutjen la interconexió de xarxas. Sap el que pasa que tots sabem ( i tú també) que una vegada portada l’aigia de l’ebre a Barcelona i feta la interconexió, no se sabrà d’on es treu l’aigua, i apa tots a xupar.
  En quan a la font. mira crec que en aquell costat no quedarà bé, penso que millor fora al mig de la plaça a la altura de la Peña barça, on ya no molestès la professó.
  Salutacions

 8. Begoña Floria says:

  >Companys, jo insisteixo. L’aigua és un be universal. No és de ningú i de tots a l’hora. Deixare’m que gent que viu en una ciutat que no és la nostra passi sed? Mireu, jo no sé fer això, per moltes raons que pogués trobar per assegurar que no s’ho mereixen.

Comments are closed.