>CiU manté la actitud irresponsable en temes importants per Tarragona

>

Santa Tecla ens ha beneït fins l’any vinent i els tarragonins hem de entrat de ple a la tardor un dia després de la Mercé. Políticament, la inflexió la ha marcat el plenari del dia 28 de setembre, on entre altres qüestions s’ha recuperat definitivament la concessió del pàrquing de Jaume I per part de l’Ajuntament la qual cosa és una bona notícia perquè, sense perjudici del que digui el jutge en el procediment que resta obert, podem començar a treballar en salvar el que es pugui d’aquesta herència tant desgraciada per la ciutat. Els 27 milions d’euros que hem tirat a la brossa, ja no es poden recuperar (sempre m’esgarrifo quan escric la xifra), però hem de treballar en un nou projecte d’aparcament perquè els veïns de la Part Alta el necessiten. Ja veurem si l’accés serà per fora o no de la muralla, ara han de treballar els tècnics.

El full de ruta que es va marcar el Govern de l’Ajuntament de Tarragona al principi del nou mandat de Progrés es va, doncs, complint full per randa. La tramitació és lenta, però resoldrem el “nyap” de Jaume I. No podem tirar enrera la història, però si buscar solucions que és el que estem fent de forma responable. Trobo a faltar, però, una disculpa pública dels grups municipals de CiU i PP i principalment del líder de Convergència, Joan Aregio, per l’herència que va deixar el seu govern a aquesta ciutat. Els ciutadans ho agrairien.

El plenari també va debatre la moció d’ERC per donar suport a consultes sobre la independència de Catalunya. Com a socialistes, vam reafirmar el nostre compromís amb l’esperit federalista i vam votar en contra perquè pensem que per guanyar més autogovern s’ha de treballar en el marc de l’Estatut de Catalunya, dins del marc legal vigent. Per nosaltres, es la forma correcta i responsable de defensar els drets de la ciutadania de Catalunya. El que me va sorprendre és la deriva independentista de CiU. Al regidor d’Unió Albert Vallvé se’l va veure realment incòmode amb el posicionament del seu grup polític, sentiment que estic segura que van compartir altres dels seus companys que van seguir, però, les directrius del seu partit “sí o sí”. Potser CiU hauria hagut de demanar vot individual per no situar en incomoditats al seu soci de coalició, cosa que està passant però arreu de Catalunya, com explica el video que inserto.

El cert és que CiU continua amb la seva política purament partidista. Un exemple encara més clar ha estat el posicionament públic del a coalició en el tema de Caixa Tarragona. Una qüestió, tan delicada, que s’ha treballat amb discreció i que requereix de grans dosis de responsabilitat, ha estat bombardejada des de CiU creant molta inquietud al respecte, fins al punt que els propis treballadors de l’entitat van haver de fer un comunicat aquesta mateixa setmana per lamentar aquest posicionament.

En positiu, vull destacar que Victòria Pelegrin, tinent d’alcalde delegada del àrea de Polítiques d’igualtat de l’Ajuntament, va presentar ahir la campanya de prevenció i sensibilització contra la violència de gènere que ha posat en marxa el govern municipal. “Canvia les regles del joc” és el nom que pren aquesta iniciativa amb què es vol incidir entre els més joves perquè prenguin consciència de la igualtat de sexes.

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales