>CiU i PP van dimitir de defensar Tarragona i ara es veu el resultat

>

S’ha disparat la feina, i això està bé. Resumir la tasca feta pel Govern municipal de l’alcalde Ballesteros des de la darrera entrada en aquest bloc, tot i això hi ha algunes coses que m’agradaria destacar. Primer de tot, que el temps i els fets ens donen la raó, CiU i PP van dimitir fa mesos de la defensa dels interessos de la nostra estimada ciutat i ara, amb les esmenes a la Llei de Vegueries al Parlament, ha quedat clar que els socialistes tarragonins hem estat coherents i hem posat Tarragona per davant de cap altre objectiu. CiU no pot dir el mateix, les esmenes presentades pel grup parlamentari convergent no només obvien Tarragona sinó que l’escapcen, proposant la vegueria del Penedès (una comarca menys per la futura vegueria de Tarragona).

Aregio ha dimitit de Tarragoní, ho vaig explicar exhaustivament. I Alejandro Fernández segueix usant el tema de les vegueries per a major glòria i promoció personal, amb un caríssima campanya d’imatge que fa mal als ulls (entre altres coses pel color, que personalment no m’agrada gens). Per cert, hem va fer molta gràcia l’expressió de l’alcalde sobre aquest situació, quan va dir que “Aregio té menys pes al seu partit que la UGT en època de Franco“, ja em disculparan però és que no ho havia sentit mai!!!

Més enllà del tema de les vegueries, la setmana ens ha portat diversos exemples del que jo defineixo com ESTRATÈGIA RAJONIANA MADE IN TARRAGONA. És a dir, la rèplica exacta de les pitjors estratègies del PP español aplicades a la política local de la nostra ciutat, no la demagógia amb els temes que més “toquen” els ciutadans és el pa de cada dia. Jugar amb el tema de l’ocupació ha estat un exemple. Menys mal que la regidora Lola Herrera va respondre més que ràpidament a la política d’aparador popular. “L’Ajuntament està utilitzant tots els recursos disponibles i l’any que ve continuarem fent-ho”, va explicar Herrera, que va afegir que “aquest govern aposta més que cap altre per la formació i l’ocupació. Per la part d’ocupació, hem posat en marxa una dinàmica que no s’havia utilitzat prou en anteriors mandats i és demanar el màxim de subvencions al govern central i a l’autonòmic que són les dues administracions que disposen de més recursos per a la generació d’ocupació i la formació”. (font: Tarragona21)

De la resta de la setmana, dues noticies en positiu que vull destacar. L‘inici d’obres de la Rambla de Campclar, que va comptar amb la presència del president de la Generalitat, i l’obertura de la Tarracowiki, una enciclopèdia virtual sobre Tarragona que ens projecta la món i preservarà la memòria col·lectiva de la nostra ciutat a internet.

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales