>CiU i PP deixen sol Ballesteros en la defensa de Tarragona

>

Article publicat Diari de Tarragona. 29 de març de 2010

En un to suau el Sr. Aregio, portaveu del grup de CiU a l’Ajuntament, recriminava fa uns dies des d’aquestes pàgines Alejandro Fernández, portaveu del PP, per la seva campanya contra la Llei de Vegueries. Confesso que aquest to d’amabilitat per a discrepar m’ha sorprès, un cop vist el que s’utilitza en altres ocasions i més encara quan la discrepància és tan gran que implica no només la divisió territorial de Tarragona en vegueria o província, sinó també al propi Estatut.

Diu i amb raó el Sr. Aregio que el Sr. Fernández no respon a l’esperit de defensar les al·legacions on es reclama “que la futura vegueria es denomini de Tarragona”. Recorda l’acte del passat 30 de desembre dient que “més de 5.000 ciutadans i ciutadanes van presentar al·legacions”. Estic d’acord amb el Sr. Aregio en què el Sr. Fernández no està defensant amb la seva campanya allò a què es va comprometre davant els ciutadans quan diu ‘no’ a les vegueries i ‘sí’ a les províncies.

Però l’argument és aplicable al mateix nivell al que està fent el Sr. Aregio, que defensa la devolució de la Llei i no defensa les al·legacions que tots defensàvem. Quina diferència hi ha entre la postura del Sr. Fernández i la del Sr. Aregio? Cap.

El més greu, però, no és que cadascú defensi les directrius del seu partit. El més greu és que han deixat sol a l’equip de govern defensant les al·legacions. I això afebleix la postura de Tarragona a l’hora de defensar les seves posicions. No és el mateix un alcalde defensant al Parlament una postura amb el govern i l’oposició units, que sense ells..

Recrimina el Sr. Aregio al Sr. Fernández el que diu el PP a Reus o a Tortosa, i té raó. Tots els partits tenim discrepàncies respecte aquest tema segons el territori. Aquest és un problema que compartim, però el Sr. Aregio té un paper molt important a desenvolupar en el seu propi partit abans de criticar els altres.

Fa uns dies vam demanar a PP i a CiU que, com a equip de govern de la Diputació, exercissin la seva influència en el territori. La resposta no va ser la desitjada, però encara estem a temps. El Sr. Aregio parlava dies enrere del que ell faria amb el seu carnet de partit si estigués al lloc d’altres. Ara hi és. La Diputació es manifestarà davant el Parlament sobre el tema. És l’oportunitat per a demostrar que els càrrecs del Sr. Aregio i del Sr. Fernández a la Diputació serveixen d’alguna cosa. És l’hora de tornar a unir-nos per a defensar els interessos de Tarragona i del territori, que no són interessos enfrontats sinó comuns. Ara és l’hora de la Diputació, perquè la Diputació governada per PP i CiU té en aquesta fase molta importància.

Que Tarragona sigui la capital i que la vegueria es denomini de Tarragona és bo per a tots. Ho diem per activa i per passiva.

La vegueria té una delimitació territorial que supera el Camp de Tarragona. Tarragona forma part del Camp de Tarragona i està orgullosa d’això, però al mateix temps el Camp és part d’un territori major que no pot tenir cap altre nom que el de vegueria de Tarragona, perquè ni el Priorat, ni la Conca de Barberà ni el Baix Penedès són Camp de Tarragona.

El Camp de Tarragona (i molt menys el Camp a seques) no és un nom de consens. El Camp de Tarragona no uneix el territori. El Camp de Tarragona no ens situa en el món. Això hem de saber explicar-ho i l’alcalde ho ha fet al Parlament. El Sr. Aregio i el Sr. Fernández ho haurien d’haver fet a la Diputació. Lamentablement, divendres van perdre una oportunitat. Hi haguessin tingut el nostre suport. No el suport a CiU o a PP, com tampoc demanem el suport per al PSC, és el suport a un territori que s’anomena Tarragona i a una capital que té el mateix nom. I la seva defensa va ser el compromís del 30 de desembre. Un compromís que PP i CiU van abandonar i que encara tenen l’oportunitat de reprendre, si ajuden a presentar les esmenes a la Llei que calen. Tarragona i el territori els ho agrairan.

Begoña Floria Eseberri

Portaveu del Grup Municipal Socialista a Tarragona

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales