Castells, teatres, Tarraco Viva i… seguim!

L’arrencada ha estat forta. Tot just estem iniciant l’any i ja hem presentat el programa dels principals eixos culturals en els quals Tarragona excel·leix: Concurs de Castells, temporada de Teatres Tarragona i Tarraco Viva. Si sumem el festival de fotografia l’SCAN, que arribarà a l’octubre i que s’està cuinant en paral·lel al reformulat Centre d’Art Contemporani, i la festa major de Santa Tecla ja tenim les bases principals d’un 2014 on la cultura de la nostra ciutat tindrà una projecció que superarà fronteres mentals i territorials.

Quan dic mentals hem refereixo a l’antiga creença de que a Tarragona no es fa res (quan hi ha més de 4.000 esdeveniments culturals a l’any) o bé a aquella baixa autoestima que ens feia mirar de reüll ciutats properes o similars a la nostra a nivell de país. Fa temps que això no és així i toca sentir-nos orgullosos i orgulloses del que som i del que fem. I ho dic amb la prudència de saber que són fets objectius i amb la modèstia de ser conscient que és una tasca col·lectiva fruit de l’esforç de molta gent, d’entitats i de creadors que sumen perquè la cultura de la nostra ciutat sigui cada cop un referent més important en el nostre entorn i més enllà.

Enguany tindrem un Concurs de Castells que triplica en número de colles i en número de dies, un esdeveniment que és de Tarragona però que té vocació de país i de territori, i que ens projecte al món cada cop amb més força. La celebració del 25è concurs ens permetrà revisar la història i la importància d’aquesta trobada bianual que és capital en el fet casteller. També seguirem gaudint de nous equipaments, com el Teatre Tarragona, que juntament amb el Metropol acollirà la tercera temporada que tot just acabem de presentar i que ofereix un ventall de propostes diverses i de gran qualitat.

El bimil·lenari d’August ens marca així mateix un punt d’inflexió en un dels certàments que s’està consolidant com un dels grans festivals culturals europeus, Tarraco Viva. Després de tancar l’any passat 106.000 espectadors, hem presentat fa pocs dies la 16ena edició que allarga els dies a vint i que superarà els 300 actes.

Els darrers dies han estat, doncs, intensos en presentacions i és només l’antesala del que s’està preparant per aquest 2014 que inclourà els programes habituals, com Festival Dixieland, Concurs de Focs Articificials, Carnaval o Rec, i altres que són especials, com la Setmana Cantant. Tarragona és referent en activitat cultural i estem consolidant un model que està donant els seus fruïts i que ens permet afrontar el futur amb la mirada alta.

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales