Camí d’EUA: dos conceptes del món, una única elecció

Surto cap a Estats Units en poques hores per participar en el programa d’intercanvi organitzat des de l’Ambaixadad’EUA a Madrid, a través de la agència independent i partern del Govern americà, Meridian. Durant una setmana, visitarem Washingtong DC i Tampa (Florida) per conèixer de primera el desenvolupament de les eleccions nord-americanes i intercanviar experiències amb persones relacionades d’alguna o altra manera amb la campanya de Demòcrates i Republicans, mitjans de comunicació que els segueixen, bloguers, experts en campanyes i persones rellevants en el procés. Sóc la única catalana en un grup de sis persones, en el qual m’acompanyen tres persones del sector de la comunicació, socials media y xarxes socials, Amaya Amador (Flyabit) Olga Gil (TicWisdom) i JuanManuel Roca (Huete&Co Trusted Advisors), i també dos polítics, com jo, Luis Tudanca, diputat del PSOE per Burgos, Borja Cabezón, Portaveu de l’Ajuntament de Majadahonda. Certament em sento honorada de poder participar en aquest programa d’intercanvi i procuraré aprendre el màxim possible de la experiència. Des d’aquí agraeixo a l’equip del Consultat d’EUA a Barcelona per confiar en mi per assitir-hi.

Sempre he seguit les eleccions dels EUA de a prop, i ara, més que mai, he estat atenta a la actual campanya. De fet queda més clar que mai que ens estem jugant dues maneres diferents de veure el món, i que la elecció, que és única, marcarà els propers anys que són claus per una recuperació econòmica fonamental on, sobretot Europa, es juga moltíssim. Sense estendre’m massa sobre el tema, només deixo un enllaç a un article de EL País molt representatiu del que estic dient, a partir del tarannà de les dues dels candidats, Ann Romey i Michelle Obama.

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales