>Ballesteros, proximitat i model de ciutat

>ARTICLE PUBLICAT AL DIARI DIGITAL TOT TARRAGONA

Un any decisiu, aquest va ser el títol ahir de la conferència de l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros durant la qual va desgranar quins seran els eixos principals de govern durant el 2009, amb un balanç previ del que portem de mandat. En la seva intervenció, Ballesteros va reafirmar la seva capacitat de lideratge i la seva aposta per la proximitat i per construir un model de ciutat que engresqui, il.lusioni i generi amplis consensos dins la ciutadania.

Durant el 2008, el Govern municipal ha donat respostes (bus gratuït, millora del manteniment de la ciutat, increment de la seguretat amb més Guàrdia Urbana), ara, en el 2009, és l’any de l’impuls definitiu a inversions importants per la ciutat, la millora dels equipaments i l’atenció a les persones. És evident que moltes de les qüestions plantejades són històriques, perquè Tarragona té molts dèficits que arrossega des de fa temps. I com va recordar el mateix alcalde, el govern de Progrés porta un any i mig al Govern, la qual cosa no és excusa, evidentment, per no treballar-hi, al contrari. És per això que malgrat l’agenda política manté qüestions de les que portem dècades parlant, s’ha posat fil a l’agulla de molts temes que ja no tenen marxa enrera; l’obertura, divendres passat, de les pliques per l’estudi informatiu sobre el traçat del ferrocarril que ha de permetre alliberar la façana marítima és un exemple.

Tenim la responsabilitat de posar tots els esforços possibles i més per avançar en qüestions noves a l’hora que recuperem el temps perdut. I en això estem com a Govern. L’alcalde Ballesteros ho té clar i les millores ja són evidents en molts àmbits: pla de xoc de manteniment de centres cívics, impuls obres teatre Tarragona, increment importantíssim en els serveis assistencials d’atenció social, polítiques d’ocupació avançades, nou POUM, pla de residus, aprovació Agenda 21, creació Institut Municipal d’Educació, modernització administrativa…per assenyalar alguns. Queda molta feina per fer, però seguim treballant sense pausa i amb rigor.

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales