Ballesteros i l’obligació del governant de fer balanç

És bo que un alcalde faci doni comptes a la ciutadania de la seva tasca un cop a l’any? Pot donar detalls en 45 minuts de tot un any d’acció municipal? Seria viable que un líder de l’oposició valori positivament la conferència d’un alcalde? És creïble dir que a Tarragona no s’ha desencallat cap projecte històric quan hem inaugurat una Escola Oficial d’Idiomes que portava pendent 25 anys i un POUM que en feia 14?

Són preguntes que em faig rellegint la darrera conferència de l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros “Primer Tarragona, una Tarragona de primera” i les valoracions posteriors. He de dir que fa molts anys que segueixo les conferències dels alcaldes de Tarragona, primer com a periodista i des de fa vuit com a regidora i portaveu del Govern Municipal, i sempre, gairebé sense excepció, les reaccions són similars sigui qui sigui qui estigui al davant. He de dir, però, que mai com en aquesta he vist tants líders d’altres partits assistint a la xerrada la qual cosa vol dir que l’alcalde Ballesteros està situat ara mateix l’eix central i indiscutible de la política tarragonina.

Ballesteros, fidel a la seva idea de retre comptes a la ciutadania sobre la marxa de la ciutat, tal com ha vingut fent-ho en els seus anys de mandat, va convocar aquest any la cita. La conferència va durar en tota una hora, inclosa la presentació i les salutacions posteriors. És un format complex per l’obligació de resumir, tot i això és un exercici de transparència positiu i necessari.
La ciutadania reclama als seus governants que siguin més propers, que retin comptes i que expliquin quina és la seva visió pel futur de les ciutats i pobles. Això, precisament, és el que l’alcalde Ballesteros va fer en la seva darrera conferència, amb una declaració de principis que em sembla fonamental. Cal dir que no em refereixo només a la seva voluntat de representar i liderar la visió positiva de la nostra ciutat, enfront del negativisme d’aquells que es lleven al matí i ho veuen tot malament. El punt clau, des del meu punt de vista, és la plena consciència d’haver resolt o enfocat molts dels grans temes pendents des de feia anys, haver-hi fet front a la crisi sense deixar de banda les obligacions municipals i, per damunt de tot, haver fet costat a les persones, que són el motiu que ens mou a liderar una Tarragona de primera que va a més.

Begoña Floria
Portaveu del Grup Municipal Socialista de Tarragona

@begofloria

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales