>Ballesteros davant un nou escenari, la resposta

>Article publicat a Diari de Tarragona. 17 de juny 2010

Alejandro Fernández, portaveu del PP a Tarragona, torna a publicar un dels seus demagògics articles, al qual necessàriament cal donar resposta. Perquè l’article del senyor Fernández és com tots els seus escrits, un article amb la mirada posada més en la seva campanya a Madrid, que no pas en la realitat de Tarragona.

Hi ha algun paràgraf que mereix ser destacat. Com el que diu “El triunfalismo del alcalde sobre el futuro AVE en el centro de la ciudad sin decir ni una palabra de quién va a financiar toda la operación es una clara muestra de ello. Sus ensoñaciones sobre la Tarragona del 2022…”. és curiós que fa escassament un mes es realitzés una jornada per a debatre el futur del ferrocarril a Tarragona i que de manera unànime s’apostés, inclòs el senyor Fernández, perquè l’alta velocitat arribi al centre de la ciutat. I ara, només un mes després, el senyor Fernández es desmarca i pregunta qui ho ha de pagar. Doncs bé, per als socialistes està clar que qui ha de pagar-ho és qui ho paga a totes les ciutats de l’Estat. És a dir, el govern central.

És cert que els moments actuals no són els més adequats per a que això es produeixi, però ningú ha dit que s’hagi de construir demà. El que sí és cert, i això ja es troba en marxa, és que el necessari estudi per a veure si és o no possible s’està realitzant sense que a la ciutat li suposi ni un sol euro de cost. I això ha estat una fita de l’alcalde Ballesteros que el partit del senyor Fernández (el PP) no ha esta capaç d’aconseguir en 18 anys de govern a la ciutat.

El mateix podríem dir del 2022. La ciutat ha de saber cap a on va, i amb més de disset plans existents actualment, qualsevol s’hi perd. Tota ciutat seriosa i que aposti pel futur té un pla estratègic que marqui el futur i redactat amb la participació de tots els sectors socials. Una altra idea de l’alcalde Ballesteros, que en uns mesos veurem realitzada.

Per a poder treballar amb la il·lusió i la mirada posada a Tarragona, el problema del senyor Fernández és que no mira a Tarragona, sinó que mira la seva carrera política al seu partit i a Madrid. Les seves propostes estan enfocades a l’estratègia d’unes eleccions generals, i el dia a dia no li genera il·lusió ni confiança. Per sort, segueix havent-hi polítics com l’alcalde Ballesteros, treballant per al ciutat, programant en lloc d’improvisar i amb ambició i confiança en el nostre futur.

És la diferència.

Begoña Floria

Portaveu del Grup Municipal Socialista

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales