Aposta pel Carnaval de Tarragona, més que mai

 

Em deia una amiga que enguany va haver de passar el Carnaval fora de Tarragona, a una capital amb el triple d’habitants que nosaltres i, per tant, amb un ajuntament amb molts més mitjans. “Em vaig quedar estupefacta, la festa al meu barri és mil vegades millor, amb tots els respectes”, em va dir sorpresa. “De vegades, cal marxar fora per valorar el que tenim a casa”, vaig respondre somrient recordant l’article d’un diari de tirada nacional que ens ha situat enguany un dels deu millors carnavals d’Espanya.

Com quasi tot a Tarragona, el nostre carnaval té orígens romans. Però la seva evolució en època democràtica l’ha convertit en una festa diversa, amb tradició i espectacularitat convivint en les mateixes dates i espais, i amb un nivell d’integració social i cultural difícil de trobar en altres moments de l’any a la nostra ciutat. Temps enrere, abans del 2007, quan en l’àrea de festes es lligaven els gossos amb llonganisses amb diners públics, el pressupost del carnaval era tres cops el que tenim ara.

En la nova etapa municipal, vam tenir la mala sort de viure la crisi més forta que s’ha patit mai a la nostra societat i de la qual encara no hem sortit, i com va passar en tots els programes municipals es va haver de reduir al màxim el pressupost, situació que per sort en els darrers dos anys hem anat revertint i que encara ho farem més. És per això que és especialment meritoria la projecció actual del Carnaval de Tarragona. En els anys més durs és quan hem guanyat el màxim prestigi.

Com a regidora de Festes, que viu el dia a dia del Carnaval tot l’any, he de dir que, malgrat que alguns es vulguin posar medalles immerescudes, l’únic mèrit de l’èxit és de la ciutadania, de les comparses, dels grups de foc, de les colles tradicionals… El Carnaval es construeix de febrer a febrer. Buscar la foto fàcil del darrer moment no val, cal estar a totes. El Govern de l’Alcalde de Josep Fèlix Ballesteros ens hi hem compromès fermament perquè sabem que el camí es demostra caminant.

Amb l’equip tècnic, ja estem fent valoracions de cara a l’any vinent, una anàlisi que compartirem i treballarem de forma conjunta amb la Comissió Consultiva del Carnaval, a la qual aprofito per felicitar per la feina feta i la reivindicació constant. En la propera edició incrementarem els recursos al màxim possible, recuperant els premis a les comparses guanyadores, reforçant la part més espectacular de les festes i potenciant de nou la part satírica i de foc. Actualment ja som un dels carnavals més emblemàtics del país i Tarragona seguirà apostant pel carnaval, més que mai.

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales