Anteposar les arrels als valors, o els valors a les arrels

“La política és un repte compartit i col·lectiu”. Amb aquestes paraules quasi iniciava Pere Navarro la seva intervenció davant el Consell Nacional del PSC un cop aprovades les llistes al parlament, i amb aquestes paraules em quedo per parlar del que considero fonamental pels propers dies. Parlar de què estem decidint el 25 de novembre.

El dia 25 decidirem sobre moltes coses, no només per una sola. I decidirem si volem ser un país que anteposem les arrels als valors, o els valors a les arrels. És quelcom molt important perquè d’això depén el nostre futur, i també el futur de les properes generacions de catalans i catalanes. Tinc molt clara una cosa, que els escenaris han canviat. Ja no val el que servia fa dos mesos, o fins i tot un, o un any, o dos. Ara toca reflexionar seriosament sobre quin ha de ser el nou tauler, i en aquest sentit tinc clar que no és un xoc de trens. És una entesa en la diferència, recuperar un esperit federalista mai fins ara plantejat amb prou força i que té una oportunitat.

Avui s’ha presentat la inciativa http://www.federalistaidesquerres.cat. Em sembla fonamental la crida d’aquest manifest que lluita, entre altres coses, contra el pensament únic, i també per una Catalunya més justa i igualitària, la Catalunya dels valors on les arrels són importants, però no “el més important”.

Diu el manfest: “Reclamem a les forces polítiques d’esquerres que, en un moment electoral com aquest, siguin valentes, escoltin la gent, facin un esforç pedagògic, s’atreveixin a parlar clar i apostin per explorar i explicar a la ciutadania els camins d’un federalisme nou, desacomplexat i exigent amb l’Estat, on la ciutadania de Catalunya s’hi pugui sentir bé des de les seves identitats compartides”. Agafem el testimoni d’aquesta demanda i dedicarem aquest temps a fer-ho nostre!

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales