Això sí que és una Tarragona millor. Hem complert!

Article Publicat al Butlletí Municipal de Tarragona. Març de 2011

Hi ha dues idees, el canvi i millorar Tarragona, que són fàcils de posar en un eslògan però són molt difícils de dur-les a terme sense un projecte clar, lideratge que les condueixi i molta, moltíssima, capacitat de treball. És per això que avui, gairebé quatre anys després que l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, assumís el compromís de dur a terme el canvi a millor que Tarragona necessitava, el balanç és clar. Hem complert! Hem millorat Tarragona, i encara volem continuar millorant-la molt més.

Em resulta especialment gratificant constatar que la feina feta dóna fruïts i que hem aconseguit impulsar millores de fons i de forma (totes dues igual d’importants) en molts camps diversos, tant en l’àmbit temàtic com territorial. Canvi de fons és, per exemple, el nou ascensor del Centre Cívic de Bonavista, que permet, des de fa un any, que les persones amb problemes de mobilitat puguin pujar al telecentre, situat al primer pis, i aprendre a utilitzar les noves tecnologies. Aquesta pot semblar una millora petita, comparada amb altres com les escales mecàniques del carrer del Vapor o la piscina de Riuclar-Torreforta-Icomar, però és molt important perquè exemplifica que per a l’alcalde Ballesteros el primer són les persones, totes. És l’alcalde de tots, i no solament d’uns quants.

Un canvi de fons també és passar de la improvisació a la planificació; queden moltes qüestions per resoldre, com millorar l’administració interna de l’Ajuntament i agilitar els tràmits, però hem posat les bases per poder arribar a fer-ho amb un procés de modernització de llarg recorregut. Un altre exemple és que ja estem planificant la ciutat del futur, amb el Pla Tarragona 2022 i amb tot el desenvolupament (fonamental) del nou Pla General d’Ordenació Urbana, el millor pla fet des del consens i des de la transparència. Per cert, consens, transparència i proximitat per liderar comptant amb la ciutadania i escoltant tothom. Això és el que fa el nostre alcalde. Aquest és el tarannà de Josep Fèlix Ballesteros al capdavant de l’Ajuntament.

Fons, i també forma. Hem posat fi a la crispació política i hem reobert les relacions amb totes les administracions, abans trencades en molts casos. Això ens ha permès una molt bona col·laboració amb la Generalitat en temes de salut, cultura o treball. En aquest darrer àmbit, hem pogut prioritzar les mesures de lluita contra la crisi gestionant programes d’ocupació diversos per valor de 5 milions d’euros. El que esperem és que amb el nou Govern de la Generalitat continuï aquest nivell de col·laboració i, per tant, confiem que alguns anuncis, com la retallada d’inversions, no afectin en cap cas l’hospital Joan XXIII de Tarragona o el nou CAR de Campclar, que ha de dotar d’un servei d’urgències les 40.000 persones que viuen a Ponent. O bé a les polítiques de foment de l’ocupació i de l’emprenedoria, que han estat una de les prioritats del govern municipal, de forma més intensa encara en els darrers dos anys.

Altres volen apuntar-se ara a la idea del canvi, intenten prometre que milloraran les coses, però quan van tenir oportunitat de fer-ho, no ho van fer. Els socialistes sí que hem treballat durant quatre anys per una ciutat millor. I continuarem treballant, perquè encara queda molta feina i sabem quin és el camí. L’alcalde Ballesteros ha liderat el canvi que vam prometre fa quatre anys i ha complert el que va dir, ha millorat Tarragona.

Begoña Floria Eseberri. Portaveu del Grup Municipal Socialista

 

 

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales