Agraïments i compromís de servei per Tarragona

Foto Xavi Jurio

Foto Xavi Jurio

Tarragona enceta una nova etapa amb un govern municipal diferent i amb major diversitat que abans. La tarragonins i tarragonines han parlat i, com diu l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros, la ciutadania és sàvia i per tant cal llegir bé els resultats. En aquest sentit, el primer que m’agradaria fer és agrair la confiança de cadascuna de les persones que ens va votar i que ens ha permès guanyar amb un àmpli nivell de confiança. També a les que no ho van fer però van exercir un dret democràtic. La nostra responsabilitat és ser el Govern de tots i així ho farem.

En Jordi Gómez, amic de la infància a qui aprecio i escolto atentament, malgrat discrepar molt políticament, em deia ahir a través de facebook que ens falta autocrítica. Crec sincerament que l’hem fet, només cal llegir o sentir les diferents entrevistes que han fet aquests dies a l’alcalde. Tot i això necessàriament hi haurà qui pensi, com ell, que no suficientment i, en aquest sentit, penso que part del que ha passat no té a veure al context local o la feina feta a Tarragona sinó a dinàmiques més generals de context de país i de la valoració actual dels diferents models de partits i de la política en general.

Ara toca articular Govern, abans però m’agradaria tornar al principi de l’article i tornar a agrair la confiança dels qui ens han votat, especialment i m’ho permetran dels veïns i veïnes de la Part Alta, d’on he estat consellera de barri durant quatre anys, que ens han situat en primera força malgrat que ser una zona on històricament hi ha altres formacions més majoritàries. També del veïnat de l’Eixample Nord, on també he treballat com a responsable política de zona durant el passat mandat i que també han votat Ballesteros com a opció preferent.

De fet, per primer cop a la història el Partit dels Socialistes de Catalunya ha guanyat en totes les seccions electorals i la distància amb el següent partit és la més àmplia que hem tingut. Dit això, certament cal llegir bé els resultats, amb humilitat i responsabilitat, i per tant s’obre un període on la ciutadania ens reclama gestionar millor la diversitat, més diàleg i més capacitat de consens. Per fer-ho, tot l’equip de l’alcalde Ballesteros, amb ell al capdavant, treballarem de valent. El que puc assegurar, és que mantenim el compromís de servei intacte i amb ganes de treballar per Tarragona, primer de tot.

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales