>A Tarragona passen coses, ho hem d’explicar més!

>

L’obertura, divendres passat, del Corte Inglés de Tarragona ha estat notícia nacional en molts mitjans de comunicació. En un d’ells, el comentari va ser que era un esdeveniment important en una ciutat “en la que nunca pasa nada”. Aquesta valoració, ha estat repetida reiteradament per altres comentaristes i opinadors diversos, i per tant està lamentablement molt integrada en alguns sectors, que en qualsevol cas no crec que siguin majoritaris tot i que certament tenen una gran capacitat d’amplificació pública.

He de dir que malgrat m’arribi una valoració en la que no estic en absolut d’acord, com és el cas, procuro sempre donar-hi dues voltes i mirar-me-la des de punts de vista diferents per tal de confirmar (o no) si els raonaments modifiquen (o no) la meva percepció del tema. En aquest sentit, he donat moltes voltes a aquesta afirmació de “una ciutat en la que mai passa res” i sincerament he decidit que no estic gens d’acord.

A Tarragona passa que tenim més de 5.000 activitats culturals anuals, de les quals algunes d’elles tenen una gran projecció internacional, com el festival de fotografia SCAN o l’actual i innovador festival FoodPhoto, que recomano moltíssim.

A Tarragona passa que el port invertirà 60 milions d’euros en ampliar el Moll d’Andalusia i guanyar capacitat industrial, una xifra que en els moments que corren deu ser de les més altes de Catalunya en projectes en curs, tal com m’explicava l’altre dia el president de l’Autoritat Portuària i que està fent una magnífica gestió, Josep Anton Burgasé.

A Tarragona passa que som candidatura espanyola pels Jocs del Mediterrani 2017, amb un projecte engrescador que genera sinèrgies territorials molt positives i que implica molt més enllà de les comarques tarragonines. Barcelona també serà subseu, per posar un exemple.

A Tarragona passa que tenim la única universitat del seu tamany, la URV, que opta a ser campus d’excel·lència amb moltes possibilitats d’aconseguir ho i que té un gran dinamisme en investigació i innovació.

El cert és que passen moltes coses, i moltes positives. Lamentablement alguns o algunes pretenen fer-nos creure que no. Minvar la nostra autoestima. Vist determinats comentaris, he de reconèixer aquesta idea cala, i crec que els que confiem en Tarragona, els que sabem que la ciutat tira, que té dinamisme, que té projecció, que és capital de Catalunya i que exerceix cada cop més com a tal….aquests, tots aquests hem de treballar per impulsar la imatge positiva. Hem d’explicar que passen coses, i moltes.

I més que passaran!
😀

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales