>A Tarragona, hem fet història de la televisió

>

Tac12 ha arribat al seu primer aniversari esdevenint així la primera televisió pública local de les comarques del Tarragonès, Alt Camp i Conca de Barberà. Hem fet història amb un projecte territorialment molt complex, que s’ha posat en marxa en uns moments difícils i superant moltes resistències interessades. Hem fet història de la televisió i ens hem de sentir molt satisfets, tenint en compte a més que el nostre és un model que ja ha estat professionalment molt ben valorat i fins i tot copiat en altres territoris de Catalunya.

Sempre he defensat la funció dels mitjans de comunicació públics al servei de la ciutadania i com a creadors de valors. Una societat ben formada és una societat ben informada i, en un marc més local, la comunicació és un element de cohesió social i territorial que té la mateixa importància que les infraestructures, la mobilitat o les xarxes associatives.

És per això que la aposta per una televisió pública territorial amb vocació ser servei i de generació d’identitat resulta fonamental per les tres comarques centrals de la vegueria de Tarragona. Aquests dotze mesos han confirmat que Tac12 ha jugat i jugarà molt més encara aquest paper vertebrador de territori, on els set ajuntaments que hi participen han donat un magnífic exemple de generositat i aposta comuna per l’interés general, superant localismes i interessos polítics o partidistes. Espero que en el futur hi hagi canvis legislatius que ens permetin generar aliances estratègiques per obrir aquest projecte a tot l’àmbit territorial, suman-t’hi les tres comarques que falten.

Fent balanç d’aquest primer any, també cal remarcar que Tac12 s’ha posat en marxa en un moment en el qual hi ha dificultats econòmiques a molts sectors i especialment en el món de la comunicació. Per aquest motiu té especial rellevància el fet que ha donat feina directe a tretze persones i indirecte a unes 60 més, per les diferents col·laboracions amb una dotzena de productores del territori, entre altres. I s’ha fet amb un esforç de contenció econòmica importantíssim, amb un pressupost entre 5 i un 19% inferior a la resta de televisions noves que s’han posat en marxa a Catalunya. Això ha estat possible gràcies a un esforç de gestió important, i també per acords com el signat amb la Universitat Rovira i Virgili per compartir equipaments. Aquest també és un exemple de cooperació inter institucional per estalviar costos públics que cal remarcar i valorar.

A Tarragona, hem fet història de la televisió. Som un territori líder, model per molts altres i cal que ho expliquem i que ho valorem amb orgull. Han estat molts els que han fet possible aquests dotze mesos de televisió, des d’aquí el meu agraïment. Felicitats Tac12!

Article Publicat a Més Tarragona

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales