A qui serveix la candidata de CiU? A Tarragona, no pas!

Suposo que deu ser molt difícil haver de triar entre el teu partit i la teva ciutat, i en aquest sentit entenc que la candidata de CiU de vegades navegui com pot en aquesta contradicció constant. Lamentablement, qui opta al càrrec d’alcalde o alcaldessa no pot tenir aquests dubtes i les prioritats han de ser clares, malgrat s’hagin de prendre posicionaments difícils com li va passar a l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros quan va haver d’anar sòl al Parlament per defensar Tarragona davant una proposta de Llei de Vegueries irracional i injusta amb la nostra estimada capital. Va ser “el moment més dur” d’aquests quatre anys, tal com va explicar ell mateix al balanç del mandat.

La sra Forns va començar bé el 21 de febrer passat, votant a favor i donant un suport explícit a la moció presentada per sol·licitar al conseller de Salut que mantingui el pla d’inversions compromès i previst a la ciutat de Tarragona i que inclou, entre altres projectes, el nou edifici de consultes externes de l’Hospital Joan XXIII i el Centre d’Alta Resolució de Campclar, així com continuar amb el pla director d’obres de l’hospital Joan XXIII, que inclou la remodelació de la setena planta, ja adjudicada, i el nou bloc quirúrgic, en fase de projecte. Va dir sí, sense condicions. I al cap de una setmana, al Parlament, el posicionament del Grup de CiU, del qual ella en forma part activa, va dir no.

Deu ser per això, per aquest sí a Tarragona contradictori amb el no, quan es posa el barret de diputada a Barcelona, que CiU li devia picar la cresta. De fet, va ser el seu únic “SI” a una moció que defensi els interessos de Tarragona amb les retallades.
De fet, un més després de la primera moció en contra dels retalls en inversions sanitàries, la candidata Forns ja va evidenciar les seves servituds al partit, CiU, i es va abstenir en la moció per demanar al Govern de la Generalitat de Catalunya que les accions que prengui per reduir el dèficit públic no vagin en detriment de les polítiques locals de serveis als ciutadans i ciutadanes. A partir d’aquell moment, tot han estat abstencions (dir “no” seria massa fort, i opta per passar de puntetes intentant dissimular?), i fins i tot en la darrera moció, dilluns passat, ni tan sols va intervenir al plenari en explicació de vot.

A qui serveix doncs la candidata de CIU? A Tarragona ja els hi asseguro jo que no pas, i estic segura que no és perquè sigui nascuda a Reus (que jo mai n’he fet d’això qüestió), si no perquè es deu primer al seu partit i a Artur Mas i no pas a Tarragona. I això es nota.

Els fets són els fets, i només cal repassar el que ha passat a la sala de plens en les darreres tres sessions. Per  Josep Fèlix Ballesteros, primer és Tarragona.

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales