A Tarragona, un govern encapçalat per l’alcalde Ballesteros

Avui la junta electoral Central ha elevat a definitius els resultats electorals a Tarragona dels comicis de diumenge passat, unes eleccions en les quals Tarragona ha donat un recolzament molt majoritari a l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros, doblant en número de vots els següents partits, CiU i PP que han tingut un quasi empat, amb la formació nacionalista com a segona força per tres vots. Per tant, el primer que toca és agrair a tots els tarragonins i tarragonines que ens han donat suport, la seva confiança, i comprometre’ns a complir amb aquest encàrrec de treballar per un govern fort estable a la nostra ciutat encapçalat pel nostre alcalde Ballesteros.

Certament els resultats no han estat magnífics, perquè aspiràvem a una majoria suficient per governar sense altres suports, tot i això si són molt bons tant per l’ampli nivell de confiança assolida com pel fet que som una de les cinc ciutats catalanes amb major percentatge de suport al PSC. I per què no hem assolit la majoria suficient? Des del meu punt de vist per dos temes, un d’ells, l’efecte de la Canonja. Amb la segregació, el PSC ha estat el partit més afectat ja partíem d’un punt menys que en el 2007, mentre la resta tenien un percentatge de vot similar. La segona causa, el context general de pèrdua de confiança dels nostres votants, que ha beneficiat especialment al PP en llocs de la ciutat tradicionalment socialistes. Un exemple és Torreforta i voltants on els nostres votants s’han quedat a casa.

Cal felicitar ICV per haver recuperat representació a l’Ajuntament amb una regidora, no és gens fàcil. També em sap greu que ERC s’hagi quedat sense representació, crec que els ha afectat la fragmentació del vot independentista. El resultat de CiU ha estat el més baix de la seva història en vots i en escons i el PP ha tingut un creixement històric a Tarragona, fruit al meu entendre de la conjuntura general que ha estat ben interpretada i treballada des del seu responsable local, que ha focalitzat molt bé els seus objectius, s’ha de reconèixer. Tot i això, el PSC ha tret el doble de vots que el PP i CIU. Per tant, el suport majoritari és molt clar i és una situació en la qual seria molt difícil que la major part dels ciutadans i ciutadanes acceptés un altre alcalde que no fos Josep Fèlix Ballesteros.

Per tant, l’alcalde Ballesteros té l’obligació moral i ciutadana per encapçalar el govern de la ciutat i iniciar les negociacions necessàries per establir un els suports suficients i necessaris per tirar endavant els molts i importants projectes que te en marxa la ciutat. Per fer-ho, cal treballar en clau Tarragona, i no pas en clau catalana. Estic segura que aquesta és la voluntat de tots els partits amb representació, de fet així ho han manifestat públicament.  El resultat es concretarà en els propers dies.

 

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales